Veel mensen hebben het vandaag de dag over hun BMI en denken dat dit een goede meetlat is om hun gezondheid aan af te spiegelen. Maar klopt dit wel?

Het antwoord is: Nee!

Zoals we allemaal weten is elk persoon verschillend; lichaamskenmerken, levensstijl, eetgewoontes en zo dus ook de gezondheidsstatus. Helaas houdt de BMI hier geen rekening mee.

We kunnen er daarom niet zomaar van uit gaan dat kan worden vastgesteld of iemand gezond is aan de hand van een simpele calculator, waar je je leeftijd, lengte en gewicht invult. Wanneer ik dit bijvoorbeeld voor mezelf invul en mijn eigen BMI bereken, word ik door ‘het voedingscentrum’ als te zwaar gezien. Ik heb met mijn gewicht een verhoogd risico om ziek te worden. De BMI houdt er namelijk geen rekening mee dat ik relatief gespierd en daardoor zwaarder ben.

Bij veel mensen is het vaak duidelijk te zien dat er sprake is van overgewicht. Toch is er ook een hele groep mensen die op het eerste oog een gezond gewicht hebben, terwijl er feitelijk sprake is van overgewicht en dus gezondheidsrisico’s. Daarom hebben we een beter meetinstrument nodig om iemand eventuele gezondheidsrisico’s goed in beeld te brengen. Een accuratere manier is een vetmeting en door te kijken naar iemand zijn bodycompositie. Dit is de manier waarop wij werken bij RDSC! Er zijn namelijk veel chronische ziekten die gelinkt zijn aan het hebben van hogere percentages ‘body fat’. Om er maar enkele te noemen; diabetes, hart- en vaatziekten en zelfs een vroegtijdig overlijdensrisico.

Ben jij benieuwd hoe het gesteld is met jouw gezondheid? Bij RDSC helpen wij je graag om hier inzicht in te krijgen. Door middel van een vet- en omvangmeting en door te kijken naar jouw eetpatroon, levensstijl en je bewegingsactiviteit krijg jij bij ons een goed beeld van hoe gezond jij bent!

Daarnaast kunnen wij je door middel van een deskundig op maat gemaakt voedingsadvies en door Personal Training op weg helpen om écht gezond te worden en/of te blijven. Het risico op verschillende ziektes kun je namelijk voor een belangrijk deel zelf beperken!

Geïnteresseerd geraakt? Wacht dan niet langer en laat een bericht achter en wij nemen contact met je op! Je kunt ons natuurlijk ook bellen op 06 20 50 54 29.