Slanker worden door te slapen! Het klinkt wellicht te mooi om waar te zijn, maar in deze blog vertellen we hoe dat zit. Voldoende en goed slapen is een belangrijke voorwaarde om je zowel lichamelijk als mentaal fit te voelen. Toch zijn er veel mensen die (onbewust) slecht of te weinig slapen en sommigen hebben zelfs echt een slaapprobleem. Slaaptekort zorgt voor stresshormonen die onder andere de oorzaak zijn dat je vetreserves vasthoudt. Zie hiervoor ook ons eerdere blogs.

Wij van RDSC zijn gespecialiseerd in Personal Training, voedingsadviezen en lifestyle en geven je in deze blog wederom een aantal tips om te werken aan een gezond lichaam en geest.

  • Zorg ervoor dat je minimaal 7 tot 8 uur slaapt per nacht. De uren voor middernacht is de kans het grootst dat je in je diepe slaap komt. Daarom wordt ook wel gezegd dat de uren voor 12 uur ’s nachts dubbel tellen.
  • Zorg voor een donkere kamer; zet alle lichtjes, klokken etc. uit. Leg je mobiele telefoon niet op je nachtkastje!
  • Als je vlak voor het slapen gaan op je telefoon of tablet werkt, schakel dan de nachtstand in. Je scherm kleurt dan minder blauw wat beter is voor je ogen. Beter is natuurlijk om minimaal een half uur voordat je gaat slapen je telefoon of tablet weg te leggen en hier niet meer mee bezig te zijn. Je hersenen komen tot rust en worden niet meer geprikkeld.
  • Om extra te ontspannen voordat je gaat slapen kun je ’s avonds beter geen koffie of andere stimulerende middelen meer drinken. Een warm bad werkt ontspannend.
  • Ben je nu nog niet genoeg ontspannen? Gebruik dan magnesium, dit heeft een ontspannende en rustgevende werking.

Heb jij naar aanleiding van bovenstaande tips nog vragen en/of wil je extra verduidelijking? Schroom dan niet om deze te stellen. Laat een bericht achter en wij nemen contact met je op. Je kunt ons natuurlijk ook bellen op 06 20 50 54 29.

Ook hebben wij momenteel een actie voor een 10 weken transformatieplan, wij vertellen je er graag meer over!