Een grote misstap die veel mensen maken is dat ze verwachten het lichaam van hun dromen te realiseren door slechts 1 periode van diëten en training. In deze periode klagen ze over een gebrek aan energie en merken ze dat op bepaalde lichaamsdelen het overtollige vet maar langzaam verdwijnt. De belangrijkste oorzaak hiervan is dat voeding en fysieke inspanning niet op elkaar zijn afgestemd. Voor veel mensen heeft het ‘out of shape’ zijn voor een langere tijd zijn tol geëist. Het kost daarom ook de nodige tijd en inspanning om een ongezond lichaam te helen.

Wanneer we het hebben over een ongezond lichaam, bedoelen we niet alleen wat we zien. We hebben het niet over alleen de buitenkant. Jarenlang slechte voeding en inactief zijn heeft behoorlijke gevolgen voor de conditie van je lichaam. Je zult echter merken dat wanneer je de juiste voeding tot je neemt (geen dieet!) wat afgestemd is op jouw fysieke inspanningsniveau, dat je al snel veel meer energie krijgt en je conditie met sprongen vooruit gaat. Het transformeren van je lichaam (vet verliezen en spieren opbouwen) heeft echter wel zijn tijd nodig.

Het is goed je dit te realiseren wanneer je een duurzame transformatie van je lichaam wilt. Veel mensen zien de transformatie als een project van een paar weken of maanden. Ze starten met een crash dieet en gaan ineens fanatiek sporten. Dit houden ze echter niet vol en na een korte periode zijn ze weer terug bij af met het zogenaamde jojo-effect (zie de vorige blogs) als gevolg.

Kijk daarom naar het grotere plaatje en geef jouw transformatie de nodige tijd! Focus je op alle mooie dingen die je krijgt door middel van jouw transformatie; meer energie, een verbeterde gezondheid, een scherpere geest, toegenomen zelfvertrouwen, etc. Dit zijn de ingrediënten die de basis zijn voor een duurzame transformatie!

Wanneer bovenstaande jou aanspreekt helpen wij je graag om duurzaam te transformeren. Samen focussen we dan op het grotere plaatje. Wij kunnen je hierbij diverse trainingen aanbieden (van Personal Training tot Bootcamps en Bokszak traningen) gecombineerd met een op maat gemaakt voedingsplan. Op deze manier wordt het geen project of dieet maar een verandering van leefstijl.

Ga jij de uitdaging aan? Laat in dat geval een bericht achter hier op onze site en wij nemen contact met je op! Je kunt ons natuurlijk ook bellen op 06 20 50 54 29.