Veel vrouwen denken bij krachttraining aan gespierde (mannelijke) lichamen en realiseren zich daarbij niet dat krachttraining juist ook voor hen uiterst effectief is voor het realiseren van een gezond en mooi lichaam.

Om af te vallen wordt vaak een cardioprogramma gestart. Hardlopen – al dan niet op de loopband bij de sportschool – levert vaak na verloop van tijd klachten op zoals pijn in de onderrug, zere knieën en pijnlijke heupen. De oorzaak hiervan is dat de bilspieren vaak zwak zijn. Flexibiliteit in de dijen en heupen is beperkt en ook staan de heupen en schouders vaak naar voren. Deze ‘gebieden’ (lichaamsdelen) moeten eerst sterker worden gemaakt, waardoor ze daarna (wanneer nodig) weer correct in plaats kunnen worden gebracht. Krachttraining is hier ‘the key’. Het resultaat van krachttraining zal zijn dat een vrouw meer ‘tonus’ krijgt, oftewel betere vormen.

Naast het sterker maken van de spieren is het grote voordeel van krachttraining dat je tot wel 48 uur na de training vet verbrandt. Het doel afvallen wordt hierbij dus gelijk gerealiseerd! Vrouwen zijn echter vaak bang dat zij door krachttraining te grote spieren krijgen en er zo mannelijk uit komen te zien. Ten onrechte overigens, een vrouw heeft gemiddeld maar 10% van het hormoon testosteron in vergelijking met de man. En testosteron is het hormoon dat in de hoofdzaak verantwoordelijk is voor spieropbouw. Het zal vrouwen simpelweg niet lukken door alleen krachttraining om een grote hoeveelheid spiermassa op te bouwen.

Nog even de voordelen van krachttraining op een rijtje!

  • Calorieën worden verbrand tot vele uren na je training
  • Sterkere botten en bindweefsel
  • Je metabolisme (stofwisseling) verbetert. Hoe meer spieren, hoe meer en makkelijker calorieën verband worden
  • Sterkere spiervezels, en pezen. Hierdoor neemt de kans op blessures af
  • Meer energie gedurende de dag
  • ’Anti – aging’; je blijft er jong en gezond uitzien
  • Je vetpercentage neemt af. Dit gaat hand in hand met meer spieren en het ‘opgevoerde’ metabolisme (stofwisseling)
  • Meer variaties in trainingen / oefeningen ivm cardio workouts
  • Je voelt je zelfverzekerder

Ben je een vrouw en wil je afvallen met als resultaat mooie vormen van je lichaam? Twijfel niet langer om krachttraining te (gaan) doen! Wij van RDSC hebben veel kennis en ervaring met krachttraining en helpen je graag om op een juiste manier te trainen. Als je een bericht achterlaat nemen wij direct contact met je op! Je kunt ons natuurlijk ook bellen op 06 20 50 54 29.