In deze blog schrijven wij over het effect van doorzettingsvermogen op jouw training. Zowel de kansen die dit met zich meebrengt als ook de risico’s ervan.

Bij Personal Training letten wij op de snelheid waarmee de oefening wordt uitgevoerd. Wanneer het juiste tempo niet meer wordt gehandhaafd is dat voor ons een reden om de set af te breken.
Ook geven wij jou een bepaalde tijd rust tijdens de sets. Zo passen wij de rust aan (minder rust als we sturen op vetvermindering) als we zien dat je goed en snel herstelt.
Daarnaast letten wij op de techniek waarmee de oefening wordt uitgevoerd. Zolang de oefening technisch correct kan worden uitgevoerd is er geen reden om te stoppen.

Een onderdeel waar wij als trainer minder directe invloed op kunnen uitvoeren, maar wat minstens zoveel onze aandacht heeft is jouw innerlijke gevecht om door te gaan!
Veel mensen die trainen houden zichzelf voor de gek en stoppen met een set omdat ze het gevoel hebben dat ze niet meer kunnen. De werkelijkheid is echter dat ze nog meer uit de set gehaald hadden kunnen hebben. Het wel of niet doorgaan wanneer je het moeilijk krijgt bepaalt uiteindelijk jouw progressie!

Een goede en ervaren Personal Trainer kan inschatten hoeveel reserves jij nog over hebt en of je hierbij de oefening nog technisch goed genoeg uitvoert. Het omgekeerde is echter ook het geval. Mensen met een bovengemiddelde wilskracht gaan soms door met een set terwijl er echt niet meer in zit. Het resultaat; de laatste herhalingen worden geforceerd en technisch slecht uitgevoerd met grote risico’s op blessures als gevolg.

Wanneer jij denkt dat je meer uit je training kunt halen en/of nieuwsgierig bent om te ontdekken waar jouw grenzen echt liggen is Personal Training wellicht een goede keuze voor jou. Met onze kennis, ervaring en uitstekende trainingsmogelijkheden helpen wij van RDSC jou hier graag bij.
Wij zijn jouw motivator om samen met jou het maximale uit jouw training te halen. 💪

Benieuwd? Laat in dat geval een bericht achter op de website www.raymonddirksen.nl en wij nemen contact met je op! Je kunt ons natuurlijk ook bellen op 06 20 50 54 29.