Dit is het grootste excuus wat veel mensen hebben die weinig koolhydraten tot zich nemen. Daarom zien ze er ook jaar in jaar uit hetzelfde uit; ze boeken geen vooruitgang!

Toegeven dat je je koolhydraten toename niet onder controle hebt en niet begrijpt wanneer je ze moet nemen zal slechts een enkeling maar doen. En eerlijk gezegd; iedereen kan tegen koolhydraten, zelfs mensen die lijden aan diabetes. De kunst is om te weten hoeveel, hoe vaak, wat voor type en op welk moment van de dag je ze tot je moet nemen.

Wij van RDSC werken zoals al in eerdere blogs geschreven met een persoonlijk voedingsplan. In dit voedingsadvies is rekening gehouden met het volgende betreft het tot zich nemen van koolhydraten:

  • Trainingsfrequentie
  • Intensiteit van de trainingen
  • Huidige vetpercentages
  • Handhaven van het protocol
  • Het einddoel wat je voor ogen hebt

Dit is dus echt maatwerk en per persoon verschillend!

In simpele woorden; hoe harder en meer frequent je traint, des te meer spiermassa heb je. En hoe droger je bent, des te meer koolhydraten kan je tot je nemen.
Er is ook een andere kant van de medaille; als je juist minder traint en onervaren bent moet je meer essentiële vetten tot je nemen en minder koolhydraten.

Vaak is het zo dat het grootste gedeelte van de koolhydraten door de meeste mensen in het weekend tot zich wordt genomen, terwijl ze dan juist minder actief zijn. Hetzelfde geldt voor ’s avonds op de bank. De koolhydraten worden naar binnen geschoven en ook hier is men vaak het minst actief!

Wil jij leren hoeveel, wat voor type en wanneer je precies koolhydraten tot je kan nemen? Dan ben je bij RDSC aan het het juiste adres! Laat een bericht achter en wij nemen contact met je op om je hierbij te helpen. Je kunt ons natuurlijk ook bellen op 06 20 50 54 29.
Door middel van een persoonlijk voedingsadvies en personal training is er meer mogelijk dan je denkt en zul je binnen een aanzienlijk korte tijd zichtbare resultaten behalen!