3 tips voor betere push-ups

In de vorige blog hebben we verteld hoe je door slimmer te trainen meer resultaat kunt boeken. We hebben hierin ook wat vertelt over de dominantie van de verschillende hormonen bij het trainen. In deze blog geven we verdere uitleg over het effect van de hormonen op het resultaat van de training.

Het doel van krachttraining is vaak om in spiermassa aan te komen en het vet percentage te verlagen. De mate waarin je hierin slaagt is vooral afhankelijk van de verhouding tussen de anabole hormonen en de katabole hormonen. Anabole hormonen zijn het Groeihormoon en Testosteron. Katabole hormonen zijn Cortisol en Oestrogeen. Voor de opbouw van spiermassa is het dus belangrijk dat de anabole hormonen relatief hoog zijn t.o.v. de katabole hormonen. Let wel: Cortisol en Oestrogeen hebben allebei andere belangrijke rollen in het lichaam.

Verschillende factoren zijn van invloed op ‘de hoogte’ van de hormonen, zoals;

  • de intensiteit van de training
  • de duur van de training
  • voeding
  • het tijdstip van trainen

Het is dan ook geen vanzelfsprekendheid dat hard trainen resulteert in vooruitgang. Dit is de frustratie van veel sporters, die maanden hard trainen met fitness, maar zonder noemenswaardige progressie.

Met Personal Training bij RDSC kijken we verder dan alleen het trainingsschema en kunnen we je naast de training ook adviezen geven over voeding, slapen, en supplementen!!

Wil je hier meer over weten? Laat een bericht achter of bel met 06 20 50 54 29

Je bent van harte welkom op onze locatie in Apeldoorn of Deventer